189 de ani de la nașterea arhitectului Alexandru Bernardazzi! Ceban: Este o mândrie pentru Chișinău

Cu ocazia a 189 de ani de la nașterea marelui arhitect Alexandru Bernardazzi, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj în acest sens. Edilul spune că datorită acestuia, capitala are o bogăție arhitecturală importantă.

Potrivit lui Ceban, Bernardazzi a lucrat la amenajarea Chișinăului, ocupându-se de trasarea și pavarea străzilor, în anii 1850–1860 a proiectat și a construit conducta orășenească de apă. A participat la amenajarea parcului orășenesc (azi, Parcul „Ștefan cel Mare și Sfînt”).

„Bernardazzi a avut circa 30 de proiecte în Chișinău, printre care: clădirea dumei orășenești (actualmente Clădirea primăriei municipiului Chișinău), Clădirea capelei gimnaziului de fete (în prezent Biserica Sfânta Teodora de la Sihla), clădirea judecătoriei etc”, spune edilul.

Primarul afirmă că proiectele lui au transformat orașul în unul modern și confortabil pentru locuitorii săi.

„Acele clădiri rămase, printre care și Primăria Chișinău, trebuie să fie reabilitate și păstrate, deoarece sunt o mândrie pentru Capitala noastră. Asemenea oameni trebuie să rămână exemplu pentru următoarea generație, iar Chișinăul trebuie să se dezvolte în continuare”, a conchis acesta.

About Author

admin