24 de oameni au decedat, iar 188 au fost traumatizați

Date alarmante despre victimele șoferilor care conduc în stare de ebrietate, au fost făcute publice de către Inspectoratul Național de Patrulare. Potrivit unui comunicat al INP, pe parcursul anului 2015, pe traseele din Moldova s-au produs 142 de accidente rutiere, provocate de șoferi beți, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar 188 s-au ales cu diverse traume.

Totodată, pe parcursul anului 2015, inspectorii de patrulare au documentat 3.689 de șoferi care conduceau unitățile de transport în stare de ebrietate.

În pofida faptului că INP desfășoară în permanență campanii și operațiuni menite să disciplineze șoferii și să-i informeze despre riscul de a conduce în stare de ebrietate, unii conducători auto sfidează recomandările polițiștilor și își pun viața lor și a participanților la trafic în pericol.

În contextul în care în ultima perioadă se atestă un număr mare de șoferi care conduc  sub influența alcoolului, Inspectoratul Național de Patrulare amintește  că alcoolul la volan poate provoca tragedii, iar pasagerii sînt îndemnați  să nu urce în unitățile de transport conduse de persoane care au consumat băuturi  alcoolice.

About Author

Reporter