Balacci: Raiderul Platon, de la lovituri la sistemul bancar, la ATAC cu RGD5?!

Noaptea trecută, în jurul orelor 02:40, persoane necunoscute au aruncat o GRENADĂ, preliminar de model RGD5, pe balconul casei din Chişinău a guvernatorului demisionar al BNM Dorin Drăguţanu! În urma deflagraţiei au fost sparte toate ferestrele casei! Coincidenţă sau nu, atacul cu grenadă la casa lui Drăguţanu vine exact după ce Banca Naţională a pornit mai multe controale, inclusiv audit internaţional, la băncile lui Veaceslav Platon, fost deputat în parlamentul de la Chişinău, cunoscut ca fiind raiderul nr.1 în spaţiul CSI, protagonistul principal al operaţiunii de spălare a celor 20 de miliarde de dolari ruseşti prin băncile controlate de el în Moldova. Controalele ar fi depistat încălcări grave şi mai multe scheme frauduloase la acele bănci.

Controalele operate de BNM la băncile în care Platon deţine pachete de acţiuni au relevat încălcări grave, care sunt de natură să destabilizeze şi aceste trei bănci, ceea ce ar constitui o lovitură fatală sistemului bancar moldovenesc, care încă nu-şi poate reveni după furtul miliardului din BEM, UB şi BS.

De fapt, Platon este de mai mult timp în război deschis cu toţi cei care îi stau în calea schemelor bancare. Deranjat că BNM a instalat administrare specială la cele trei bănci pe care el le-a atacat după un scenariu similar celui care a fost pus în aplicare de Shor şi Filat la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială, dar şi că i-a fost zădărnicit atacul la compania de asigurări Moldasig, Platon a intrat într-un război deschis cu BNM, dar şi cu statul moldovenesc!

Deranjat că nu este lăsat să-şi facă mendrele, Platon a intrat imediat în cârdăşie cu vechii săi prieteni şi parteneri de afaceri de la FrankFurt, Victor şi Viorel Ţopa. Folosind şi canalele sale de la Moscova, Platon a oferit sprijin financiar platformei Ţopilor, scopul său fiind răsturnarea puterii de la Chişinău şi instaurarea unei stări de haos în Moldova. Asta i-ar permite raiderului să scape basma curată, dar şi să-şi continuie nestingherit afacerile bancare dubioase!

Noaptea trecută războiul bancar al lui Platon s-a transformat în război pe bune, cu grenade! Desigur, ancheta iniţiată pe marginea exploziei urmează să găsească răspunsurile de care are nevoie societatea, dar… eu unul nu cred în coincidenţe! Şi dacă asemenea oameni stau în spatele platformei care se rupe, alături de partida pro-rusă la guvernare la Chişinău, vă daţi seama ce pericole ameninţă tot mai mult acest colţ de ţară?! Oamenii capabili să atace nu doar băncile, dar şi să arunce cu grenade, nu vor ezita să facă ORICE pentru a-şi atinge scopurile!

PĂZEA, Moldova!

autor: Veaceslav Balacci

About Author

admin