Una zic, alta fac: Socialiștii nu se lasă de mesaje geopolitice

Deși anterior au anunțat că renunță la mesajele geopolitice, protestatarii nu se țin de cuvânt. Partidul Socialiștilor a organizat miercuri o nouă acțiune de protest, de această dată la sediul guvernului cerând demisia executivului. Mesajele care au fost transmise au avut mai mult un caracter geopolitic.

Liderul PSRM Igor Dodon a declarat că scopul protestelor este să demită actuala guvernare. Dar majoritatea celor care au luat cuvântul a vorbit despre cât de rău este în Uniunea Europeană și că Republica Moldova nu are ce căuta acolo. Aceștia însă au evitat să vorbească despre actuala situație economică a Rusiei, acolo unde PSRM tinde să ducă Republica Moldova.

Iar Igor Dodon a reluat tema despre pericolul unirii cu România, temă care nu este discutată de nici un oficial de rang înalt de la Chișinău și București, ceea ce a întărâtat și mai mult mulțimea, majoritatea vorbitoare de limbă rusă.

Manifestanții au atenționat că dacă nu le vor fi ascultate revendicările, deși nu este clar care, pentru că au cerut alegeri anticipate, care nu pot fi declanșate pentru că nu permite legea, vor trece la acțiuni mai radicale precum blocarea străzilor.

Amintim că anterior PSRM, formațiunea lui Renato Usatîi și Partidul Demnitate și Adevăr declarau că renunță la mesajele geopolitice, dar, se pare că liderii protestelor nu au ajuns până la urmă la consens. Cert este că marți Platforma DA a protestat alături de adepții lui Usatîi la CSM, iar miercuri nu s-au alăturat manifestației organizate de socialiști.

sursa: HotNews.md

About Author

admin