IMAGINI din Penitenciarul 13: Vezi condițiile în care stă fostul premier, Vlad Filat

Avocatul Igor Popa a vorbit de nenumărate ori în fața presei despre condițiile insuportabile în care este deținut clientul său. Realitatea însă este cu totul alta, cel puțin așa se vede din imaginile primite recent pe adresa redacției Today.MD, care se presupune că ar fi celula din penitenciarul 13 în care este încarcerat liderul PLDM.

Today.MD a intrat în posesia unor fotografii făcute în celula în care este deținut Vlad Filat. Din imagini se vede că ex-premierul nu o duce atât de rău cum se vehiculează. Din contra, celula în care este deținut Filat, este una cu condiții de trai destul de bune. Este iluminată, are televizor cu ecran LED, cuptor cu microunde, reșou electric, chiar și mobilierul este unul nou.

celula.jpg6

celula.jpg7

celula.jpg77

Din imagini se înțelege clar că condițiile de trai din celula în care este deținut Filat, sunt mult mai bune ca în celelalte celule, mai bune poate decât cele din saloanele din spitale sau camerele din căminele studențești.

În același imagini apare și dulapul de ușa căruia, la data de 15 martie, înainte de a fi dus la judecată, Vlad Filat a vrut să pună gunoiul în urnă, iar când s-a aplecat acesta s-a lovit cu capul de ușă.

celula

Anterior, Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, declara despre condițiile în care este deținut clientul său.

„Domnul Filat este plasat într-o celulă în capătul unui coridor, alături este o ieșire principală, iar lângă este și o masă cu doi gardieni, este un telefon cu sunet zgomotos, care sună și ziua și noaptea. Noi considerăm că se face abuz de unele acțiuni”, a menționat Popa.

Departamentul Instituții Penitenciare a comunicat ulterior că deținutul Filat stă într-o celulă de 9 metri pătrați în care beneficiază de mai multe facilități decât au mai mulți dintre deținuții aflați în Penitenciarul nr.13-Chișinău, tocmai pentru a i se respecta statutul de deținut în arest preventiv, care beneficiază de prezumția de nevinovăție și nu are o condamnare a unei instanțe.

cms-image-000008098

cms-image-000008100

cms-image-000008101

Menționăm că au fost făcute mai multe verificări ale condițiilor de detenție în care stă inculpatul Vladimir Filat atât de către oficiali din țară, cât și din străinătate, iar obiecțiile date de aceste condiții nu au existat.

Pentru a putea înțelege ce înseamnă „condiții insuportabile”, dar și pentru a face comparație cu condițiile în care stă Vlad Filat și alți deținuți, vă prezentăm mai jos imagini dintr-o altă celulă din Penitenciarul nr.13.

Vlad Filat este acuzat de trafic de influență și corupție, iar dosarul în care figurează numele acestuia a fost transmis în instanţă la sfârşitul anului trecut. Deputatul liberal-democrat riscă până la 15 ani de puşcărie.

About Author

admin