Grupul de inițiativă a știut cum să compromită referendumul

Platforma DA a știut din start care sunt regulile pentru organizarea referendumului, dar le-a ignorat. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan susține că grupului de inițiativă i-au fost aduse la cunoștință procedura și condițiile care trebuiau să fie respectate pentru ca organizarea referendumului să fie aprobată de CEC. O declarație în acest sens a fost făcută vineri, în cadrul ședinței Parlamentului.

”Între 20 noiembrie-14 decembrie, noi am organizat o sesiune întreagă de 10 zile de training pentru membrii grupului de inițiativă. Fiecărui i-a fost distribuit ghid. În acest ghid pas cu pas este descris ce are de făcut fiecare membru a grupului de inițiativă… Deci vă rog să constatăm că grupul de inițiativă de la ziua 0 a cunoscut regulile de joc, a știut clar ce, cum are de făcut. Urmăriți pagina web a Comisiei Electorale Centrale, centrul de instruire, veți găsi poze de la aceste traininguri cu persoanele instruite. Mai mult ca atât, acte de primire-predare, acte de semnare de participare la traininguri de către acest grup de inițiativă. Primire-predare a broșurilor…”, a spus Ciocan în fața deputaților.

În contextul declarațiilor făcute de Iurie Ciocan la audierile din Parlament, mai mulți comentatori politici afirmă că Grupul de inițiativă a compromis intenționat referendumul pentru a avea motive de revoltă și ațâțare a spiritelor, or popularitatea formațiunii scade în ultimul timp, inclusiv pe fundalul scandalurilor de corupție în care sunt implicați membrii Platformei DA, dar și pentru că toate cerințele înaintate de Platformă către guvernare au fost realizate. Faptul că Platforma avea nevoie de refuzul CEC este confirmat și de anunțul prin care DA a chemat lumea la proteste pentru data de 24 aprilie, anunț făcut imediat după refuzul CEC de a organiza referendumul.

sursa: moldova24.info

About Author

admin