570 de litri de alcool etilic fără acte de proveniență, găsite de poliția din Bălți // VIDEO

Afacerea ilegală a unui bărbat de 41 de ani, domiciliat în municipiul Bălți, a fost deconspirată de oamenii legii. Acesta este suspectat de contrafacerea și comercializarea băuturilor alcoolice. Miercuri, 27 ianuarie, angajații Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea infracțională a suspectului, care realiza băuturi alcoolice fără acte de proveniență legală. Acesta, fabrica alcoolul și îl realiza pe teritoriul municipiului Bălți, cât și în zona de nord a țării.

În urma efectuării percheziției la domiciliul bărbatului, au fost depistate şi ridicate peste 120 litri de alcool etilic, 900 de sticle de alcool cu volumul de 0,5 litri, estimat la circa 40.000 mii de lei, 80 sticle goale cu volum de 0,5 L, 1.000 de capace pentru îmbutelierea băuturilor alcoolice din aluminiu, 150 etichete pentru etichetarea băuturilor alcoolice. Bărbatul nu a prezentat niciun act ce ar confirma proveniența legală a alcoolului.

Angajații Direcției Nord a INI, petrec acțiuni în vederea identificării tuturor persoanelor, a surselor de proveniență a materiei prime și stabilirea pieței de desfacere a produselor alcoolice contrafăcute, precum și a prejudiciului cauzat statului.

În acest caz a fost inițiată o cauză convențională în baza art. 284 alin.4 Cod Penal. Persoanele culpabile de „Contrafacerea și comercializarea producției alcoolice” riscă amendă până la 10 000 de lei, cu confiscarea mărfurilor.

About Author

Reporter