A ajuns ”lumina” și la PLDM: ”Am constatat și noi dificultatea în care se află țara”

După un an întreg în care Republica Moldova a fost la marginea prăpastiei din cauza furtului miliardului, timp în care prețurile au crescut, donatorii externi au suspendat finanțările din cauza incertitudinii din sistemul bancar, FMI și-a anulat vizita, România nu mai acordă creditul, PLDM a înțeles cu ce probleme se confruntă țara. Cel puțin așa reiese din declarațiile vicepreședintelui acestei formațiuni Vadim Pistrinciuc, după consultările cu președintele Nicolae Timofti.

“În primul rând am constatat și noi dificultatea în care se află țara”, și-a început discursul în fața presei liberal-democratul, asta în situația în care toți politicienii serioși, societatea civilă, și, în primul rând oamenii, vorbesc de mai mult timp despre riscurile cu care se confruntă Republica Moldova. Iar refuzul PLDM de a participa la formarea unui guvern nu face decât să amplifice criza economică.

Chiar și partenerii din UE ai Republicii Moldova, spre care susține PLDM că tinde, au îndemnat în nenumărate rânduri forțele politie să participe la negocieri, iar recent a avut loc și o conferință video între politicieni ide la Chișinău și reprezentanții principalelor partide europene, care au transmis același mesaj, menționând că mingea se află pe terenul PLDM, de care depinde acum soarta unui guvern pro-european și continuarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Rămâne doar să ne întrebăm de ce nu au făcut din start așa, dar au lăsat țara să se confrunte cu criza atâta timp? Sau răspunsul este cel oferit de Pistrinciuc, că abia acum au constatat aceste dificultăți?

About Author

admin