Aeroportul Chișinău: mici incomodități temoprare pentru o securitate sporită

În contextul informațiilor difuzate astăzi în presă referitor la dificultățile de deservire a pasagerilor din aeroport, ținem să vă anunțăm că formarea cozilor la trecerile de control a fost determinată de măsurile sporite de securitate, dar și de capacitatea de deservire a aeroportului destul de limitată.

În plus, menționăm că anume capacitatea limitată de deservire a pasagerilor a fost principalul argument pentru atragerea investițiilor pentru modernizarea aeroportului și extinderea complexului aeroportuar.

Astfel, o sarcină prioritară pentru Avia invest este creșterea capacității de deservire a pasagerilor de la 420 la 750 pasageri/oră. Reamintim că în prezent, compania „Avia Invest” implementează un plan amplu de modernizare și dezvoltare a aeroportului. Recent, a fost anunțată extinderea terminalului cu 3.860 m2.

La moment are loc procesul de instalare a echipamentului nou procurat, de luni deja find organizate 4 puncte de control a securității, în locul celor 2 existente, ceea ce va permite dublarea capacității de deservire a pasagerilor în punctele de control.

Următorul pas constă în dublarea numărului punctelor de control a pașapoartelor. Toate aceste modificări ne vor permite să rezolvăm problema cozilor interminabile în aeroport.

Ne cerem scuze pentru incomodităţi şi contăm pe înţelegerea dumnevoastră.

 

Serviciul de presă al Aeroportului Internațional Chișinău.

About Author

Reporter