Andrian Candu: Am îndeplinit acțiunile convenite cu FMI. Suntem pregătiți pentru întrevederea cu echipa de experți ai fondului

Republica Moldova a îndeplinit toate acțiunile și condițiile agreate cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința plenară de vineri.

Potrivit speakerului, plenul Parlamentului a aprobat și astfel, executat toate acțiunile angajate față de FMI, iar la 20 decembrie curent urmează a fi raportată îndeplinirea lor. Este vorba de două proiecte de legi cu privire la sistemul financiar-bancar și Legea bugetuluui de stat pentru anul viitor. La fel, președintele Parlamentului a salutat aprobarea politicii bugetar-fiscale pentru anul 2018.

Andrian Candu a menționat că Legislativul a ratificat și Acordul cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova şi Memorandumul de înţelegere. În context, președintele a mulțumit tuturor celor implicați în acest proces, inclusiv Guvernului și colegilor parlamentari.

About Author

admin

 • Ianus

  Oare presa care susține mafioții fugari in Germania si Russia, vor susține acest succes ?
  MEritul guvernării ! Dezvoltarea economică e in proces

 • andrei balan

  Cit s-a chinuit Maia Sandu sa-i convinga pe cei de la FMI sa nu ne finanteze si sa infunde Moldova in greutati , si iata ca nu i-a reusit… acolo nu-s oameni prosti, se apreciaza faptele concrete si nu minciunile.

 • Vlad Dragomir

  Nu m-ar mira să vină FMI-ul iar cu bani, data trecută au reacționat foarte pozitiv.