Andrian Candu la întrevedere cu Senatorul Ron Johnson: au discutat despre securitatea în regiune și soluțiile promovate de autoritățile RM

Securitatea în regiune, precum și provocările de securitate și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova au fost discutate la întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Senatorul Ron Johnson, șeful subcomitetului pentru Europa și cooperarea regională de securitate, membru al comisiei Senatului pentru relații externe.

Președintele Parlamentului a mulțumit senatorului Ron Johnson pentru acceptul de a promova în Senatul SUA o rezoluție în susținerea Republicii Moldova.

Andrian Candu a vorbit despre măsurile legislative adoptate pentru a asigura securitatea informațională a țării și a contracara provocările informaționale. În particular, președintele Parlamentului s-a referit la legile elaborate de experți și adoptate de Legislativ care vin să fortifice presa locală, inclusiv, prin oferirea unor noi oportunități de dezvoltare.

Andrian Candu a vorbit despre aprobarea legislației necesare pentru executarea lucrărilor de interconexiune la energia electrică și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, precum și aprobarea Strategiei naționale de apărare 2018-2021.

Președintele Parlamentului a mulțumit Senatorului pentru Rezoluția Congresului SUA în susținerea Republicii Moldova, Georgiei, și Ucrainei. Andrian Candu s-a referit la Asambleea parlamentară Moldova, Georgia, Ucraina, care se va întruni, în prima ședință, în luna septembrie, în Georgia.

Tot în contextul provocărilor de securitate, președintele Parlamentului a vorbit despre succesul autorităților în gestionarea mai multor proiecte care vin să apropie oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

De asemenea, Andrian Candu a spus despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a diversifica piețele de desfacere pentru produsele moldovenești.

Președintele Parlamentului a mai avut întâlniri cu Ambasadorul Wiliam B. Taylor, vicepreședinte al Institutului pentru Pace din Statele Unite, precum și cu oficiali din Departamentul de Stat.

Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat, iar cheltuielile legate de această deplasare nu sunt acoperite din bani publici.

About Author

admin