Autenticitatea înregistrării audio despre ilegalitățile dictate de Usatîi oamenilor săi privind referendumu, recunoscută de adjunctul lui

Discuția dintre primarul fugar de Bălți, Renato Usatîi, îi învață pe consilierii din municipiu cum să mintă și să facă ilegalități pentru convocarea referendumului a avut loc. O recunoaște chiar vicepreședintele formațiunii „Partidul Nostru”, Dmitri Ciubașenco. Într-o postare pe pagina sa de facebook, acesta susține că discuția a fost interceptată ilegal, însă nu infirmă faptul că aceasta a avut loc, iar subiectele au fost într-adevăr discutate.

„Propaganda lui Plahotniuc distribuie interceptarea ilegală a ședinței de lucru a consilierilor municipiului Bălți cu primarul Renato Usatîi. A fost încălcat articolul 178 al Codului Penal (Confidențialitatea corespondenței)”, a scris Ciubașenco pe pagina sa de facebook. Acesta îl acuză pe fostul șef al întreprinderii de evacuare a gunoiului din Bălți Serghei Pcela că a făcut-o publică. Dar trece cu vederea că Pcela a declarat pentru Realitatea.md că a primit înregistrarea de la unul dintre consilierii lui Usatîi.

Amintim că astăzi portalul Realitatea.md a publicat o interceptare audio în care primarul fugar de Bălți, Renato Usatîi, discută cu consilierii municipali subiectul referendumului privind revocarea sa. Aceștia recunosc că și-au întins o capcană atunci când au convocat referendumul și că primarul ar putea fi chiar demis fără să se ajungă la plebiscit. Și asta pentru că referendumul a fost decis de aleșii locali în baza prevederilor legale care spun că primarul poate fi revocat din funcție dacă acesta nu-și exercită atribuţiile. Iar Usatîi de peste un an se află la Moscova, unde se ascunde de procurori. În acest fel, CEC poate decide retragerea mandatului de primar, chiar în baza constatării consilierilor locali.

About Author

admin