„Avia Invest”: Investim în securitatea pasagerilor și personalului

1

„Avia Invest” investeşte în securitatea aeronautică la Aeroportul Chişinău, procurând noi echipamente de ultimă generaţie.

În contextul planului amplu de modernizare a Aeroportului Chişinău care este în plină desfăşurare dar şi a situaţiei internaţionale curente, marcată de necesitatea asigurării unui nivel de securitate mai înalt a instituţiilor din domeniul transportului public, SRL „Avia Invest” investeşte în securitatea aeronautică, prin dotarea cu noi echipamente de securitate pentru siguranţa pasagerilor, personalului şi a vizitatorilor aeroportului.

În acest scop, s-au procurat echipamente noi cu raze X pentru controlul de securitate al bagajelor de mînă, de cală, detectoare de metale staţionare şi portabile marca L-3 Security & Detection Systems. Cu o experienţă de peste 30 de ani şi mai mult de 50.000 de sisteme de securitate implementate în întreaga lume, producătorul american L-3 Security & Detection Systems este lider mondial în furnizarea echipamentelor inovatoare în aviaţie şi dezvoltarea noilor soluţii de securitate ce protejează publicul călător din cele mai mari aeroporturi din lume.

4

Aceste echipamente de ultimă generaţie sunt destinate pentru detectarea substanţelor explozive şi a articolelor interzise în bagajele de mînă, şi corespund cerinţelor înaintate faţă de echipamentele de securitate de instituţiile internaţionale din domeniu (ICAO, ECAC). Totodată, aparatele cu raze X sunt capabile de a detecta în regim automat explozibili lichizi şi lichidele inflamabile precum şi a aerosolurilor şi gelurilor în interiorul bagajelor, ceea ce va contribui la reducerea aglomerărilor de pasageri la punctele de control, nefiind necesară prezentarea LAG (lichide, aerosoli şi geluri) separat de bagajul de mînă.

La fel, echipamentele în cauza oferă posibilitate de a examina bagajele de mînă în mai multe proiecţii şi dispun de arhivă automată şi manuală a bagajelor scanate iar detectoarele de metale staţionare sunt dotate cu contorizare treceri, excluzînd trecerile contraflux, cu contorizare a numărului de alarme precum şi a numărului de alarme în procente din numărul persoanelor examinate.

5

Echipamentele nominalizate au cost de 15 mil. MDL şi completează sisteme de securitate existente în aeroport pentru securizarea pasagerilor si personalului aerogării şi a hotarelor ţării în faţa ameninţărilor teroriste.

Sursa: airport.md

About Author

Reporter