Bancherul Gherman Gorbunțov: Sunt sigur că Vlad Plahotniuc nu are nicio legătură cu tentativa de atentat asupra mea. Usatîi a comandat, iar acum încearcă să scape de închisoare

Învinuirile aduse liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de Comitetul de Investigație al Federației Ruse reprezintă o farsă și o provocare. Afirmaţia îi aparţine bancherului Gherman Gorbunțov, care figurează şi el în acest presupus dosar. Bancherul rus este convins că persoana care încearcă să ducă în eroare opinia publică este nimeni altul decât Renato Usatîi, scrie today.md.
“Este straniu, pentru că eu nu am depus nicio mărturie. Mai exact, m-am adresat acum trei ani, dar am fost refuzat. Nici nu ştiu cum aş putea să comentez. Este clar că aici este implicat Usatîi. Ştiu sigur că Plahotniuc nu are nicio legătură cu atentatul asupra mea, sunt convins în proporţie de 200 la sută. După acel refuz, nu am mai avut nicio treabă cu Comitetul de Investigație”, a declarat bancherul pentru Publika TV.
Site-ul rosbalt.ru, care face trimitere la o sursă din cadrul Comitetului rus de Investigaţie, a publicat o ştire în care afirmă că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal pentru instigare la ură pe criterii rasiale, politice, ideologice şi etnice.
Gorbunțov este convins că Usatîi s-a activizat după vizita recentă a bancherului în Moldova, unde a fost audiat de procurori. Anchetatorii din țara noastră, dar și cei din Marea Britanie, consideră că anume Renato Usatîi a pus la cale atentatul la viața lui Gorbunțov, în 2012.
”Este clar că Usatîi se apără, deoarece nu vrea să ajungă după gratii. Este neplăcut să fii pe post de minge de volei”, a mai spus victima atacului eșuat.
Bancherul rus se află în prezent la Londra. Într-un interviu pentru Publika TV, săptămâna trecută, Gorbunţov a declarat că anume liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, l-a trimis pe Valeriu Proca să îl împuște și că Usatîi menține și acum relații strânse cu Proca, aflat în prezent în închisoare în România.

About Author

admin