Blogger: Maia Sandu, candidat din diasporă, cu semnături adunate pe la Buiucani, Ciocana sau Poșta Veche

După ce Maia Sandu a anunțat că a depus semnăturile la CEC, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat, bloggerul Corneliu Gandrabur a venit cu critici dure. Acesta scrie că este inadmisibil ca un candidat, care va concura pe o circumscripție de peste hotarele țării, să se înregistreze în cursă, fără ca să iasă din casă. Gandrabur susțin că liderul PAS și-a trimis slugile pe străzile Capitalei să cerșească semnături ca fiind din diasporă.

”Eu am sperat ca duduia lui Filat va face un mic efort, fie si pentru PR, ca să adune cel puțin 10-20 semnături în favoarea ei undeva peste hotarele țării, să ne arate că intr-adevăr a mers într-o Circumscripție unde este dorită și așteptată cu mult drag și cu multe voturi politice și nu din milă. Chiar i-a fost greu să se ducă macar până la Iași, România?! Însă, așa cum și era de așteptat, în ultima instanță, Maia a procedat așa cum e mai ok pentru ea, deci și-a șters picioarele de diasporă și a adunat semnăturile necesare pe la Buiucani, Ciocana sau Poșta Veche”, scrie Gandrabur.

Bloggerul mai spune că liderul PAS mizează pe votul dat “răului mai mic”, pe votul dat împotriva altora.

”Duduia aceasta, care este prin Guverne din ’94, vrea să câștige cu Facebook-ul! Dar sper că nu o să-i meargă tot așa cum nu i-a mers nici la alegeile prezidențiale, deoarece votul adevărat se obține în stradă, în fața oamenilor, alături de diasporă și împreună cu poporul care te susține, și nu prin like & share sau inimioare”, conchide bloggerul.

După ce Maia Sandu a anunțat că va candida pe circumscripția nr. 50, Europa de Vest, mai mulți reprezentați ai diasporei au criticat-o dur. Aceștia susțin că peste hotare ar trebui să candideze oamenii, care locuiesc acolo. Totodată, ei consideă că Maia Sandu se teme de concurența pe care o are în Republica Moldova și din aceată cauză a decis să fugă din țară.

sursa: today.md

About Author

admin