Călătoriile în Transnistria, de evitat

Populaţia şi oaspeţii din Moldova sunt rugați să evite călătoriile în Transnistria pe perioada exerciţiului de luptă pentru putere în regiune, anunță un comunicat al Comisiei Unificate de Control.

„Asemenea semnale provin atât din relatările presei despre lupta acerbă pentru putere între grupările politice din Transnistria, cât şi din sursele speciale care atestă sporirea prezenţei şi a activismului structurilor de forţă din această regiune. Delegaţia Moldovei a atenţionat componenta transnistreană din cadrul CUC asupra necesităţii de a întreprinde toate măsurile pentru a menţine situaţia în albia normală. Chişinăul a făcut apel la respectarea regimului stabilit în Zona de Securitate şi la neadmiterea încălcării drepturilor şi libertăţilor omului. În acest context, populaţia şi cetăţenii străini aflaţi în Republica Moldova sunt chemaţi să se abţină de la deplasări neîntemeiate în regiunea transnistreană în perioada 28-29 noiembrie 2015, pentru a evita potenţiale incidente şi riscuri de securitate”, au comunicat pentru IPN surse din cadrul Delegaţiei Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a transmis misiunilor diplomatice o notă, în care menţionează că pretinsele alegeri din Transnistria sunt ilegale și afectează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Din acest motiv solicită ignorarea lor de către reprezentanţii altor state şi organisme internaţionale. De asemenea, un apel similar a expediat şi Comisia Electorală Centrală către autorităţile electorale şi instituţiile de monitorizare a alegerilor din străinătate.

About Author

Reporter