Candidat unic? PAS! Maia a făcut-o singură!

După ce astăzi liderul PAS, Maia Sandu s-a lansat oficial în campania prezidențială, ideea candidatului comun PAS și DA poate fi aruncată în analele istoriei. Semnarea contractului cu cetățenii – de către liderul DA la Hâncești, reprezintă un gest prin care ea își asumă anumite responsabilități în fața acestora în schimbul votului pe care aceștia urmează să i-l acorde.

Cel mai interesant este că Lansarea în campanie are loc exact în ziua în care RISE.MD publică un material devastator despre Andrei Năstase în care se confirmă informațiile publicate anterior despre toate legăturile dubioase ale liderului DA cu activitatea criminală a nașului său ȚOPA și rețeaua de firme OFFSHORE pe care o are acesta.

Totodată, contractul cu cetățenii este semnat la numai o zi după ce Sandu a acuzat DA-ul de jocuri murdare, cu implicarea presei de partid, finanțată de Victor Țopa, care au atacat-o chiar dacă exista un pact de neagresiune între SANDU și NĂSTASE până la decizia privind candidatul unic.

Presa și analiștii politici au fost din start scepici în privința unității celor două partide, mai ales că ambii lideri sunt ambițioși și își doresc cu orice preț funcția de președinte, îndeosebi Andrei Năstase, cel care de câteva ori a schimbat macazul și regulile selectării candidatului unic. Dacă inițial cei doi convenise că acest candidat va fi selectat în baza rezultatelor a două sondaje, între timp, Năstase a introdus noi variabile în ecuație, care să-i fie convenabile lui – resursele umane, financiare și mediatice.

Cert este că, mai ales după ziua de astăzi, în care adevăratele fapte a lui Năstase au fost confirmate de una dintre cele mai prestigioase resurse media din domeniul investigațiilor, Maia cu siguranță nu avea cum să-i ofere suportul lui Andrei Năstase – omul de buzunar a lui Victor Țopa, or asocierea cu acesta i-ar aduce un enorm prejudiciu de imagine pe viitor.

sursa: moldova24.info

About Author

admin