Candu, despre concluziile Consiliului UE: Partenerii noștri europeni recunosc un efort substanțial în ultimii doi ani în Republica Moldova, conturând perspective cheie în relația țării noastre cu UE

Autoritățile moldovenești vor continua să lucreze la implementarea reformelor asumate, dar și în interesul oamenilor. Este promisiunea făcută de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a comentat raportul Consiliului pentru Afaceri Externe a UE privind țara noastră. Candu a subliniat că prin concluziile oferite, Consiliul UE a apreciat înalt eforturile făcute de guvernarea de la Chișinău în ultimii doi ani.

„Salut Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la țara noastră, ce ne-au fost comunicate astăzi. Consider că partenerii noștri europeni recunosc un efort legislativ substanțial în ultimii 2 ani în Republica Moldova, conturând totodată perspective cheie în relația țării noastre cu UE. Ne-am asumat demersuri dificile, fixându-ne drept scop stabilizarea și modernizarea țării. Privind la concluziile anterioare, este clar că Republica Moldova a mers pe un drum european cât se poate de concret, iar progresele pe care le-am înregistrat sunt majore. Uniunea Europeană a emis recomandări și direcții pentru dezvoltare esențiale, în baza cărora, ca legiuitori, vom continua să livrăm rezultate pozitive pentru oameni”, a scris Andrian Cand pe Facebook.

Amintim că, astăzi, Consiliul pentru Afaceri Externe al UE s-a expus pozitiv privind progresele înregistrate de către autoritățile de la Chișinău. Totodată, oficialii europeni au subliniat importanța crucială a continuării reformelor inițiate în anul 2016. La fel, UE a reiterat faptul că e gata să ajute, inclusiv, financiar Moldova în baza succeselor pe care le va obține.

sursa: today.md

About Author

admin