Cât costă poporul de la protestele lui Usatîi, Dodon și “proeruropeanul” Năstase

Nu este o noutate pentru nimeni că o bună parte din cei care îi urmează pe Dodon și Usatîi la manifestațiile din centrul Chișinăului nu o fac pentru a-și manifesta spiritul civic, dar pentru că aceste proteste pentru ei sunt o sursă de existență. Au fost dovezi în acest sens și în toamna anului trecut când zeci de oameni întrebați de jurnaliști nici măcar nu știau pentru cei au venit la Chișinău, iar unii din ei recunoșteau că au primit bani pentru aceasta, dar sunt dovezi similare și în cazul acțiunilor de zilele acestea de la Chișinău.

O înregistrare video apărută chiar ieri pe internet surprinde o acțiune care pare să se desfășoare într-un cort din așa-numitul ”orășel al victoriei” in preajma parlamentului, ”construit” de Dodon și Usatîi. Acolo, unul dintre protestatari primește bani și este rugat să mai rămână dacă are posibilitatea mai mult, acesta primește și ”diurna” pentru unul din colegii săi.

” Îi dai lui şapte, ţie laşi şase (este vorba de sute de lei, după cât se pare). Dacă puteţi să mai rămâneţi, atunci mai rămâneţi”, îi spune ”protestatarului” cel care îi dă banii.

Așa cum spuneam, situații similare au fost înregistrate și în toamnă. După cum scria atunci Jurnal de Chișinău, portavocea Platformei DA, care acum protestează alături de Dodon și Usatîi, participanții la protestele acestora primesc câte 150-200 de lei pe zi. ”Mai mulţi tineri ne-au semnalat că protestatarii din corturi sunt plătiţi de către Usatîi şi Dodon cu câte 150–200 de lei pentru o noapte. Fostul deputat Petru Vlah a declarat că la protestul de duminică organizat de Dodon oamenii din UTA Găgăuzia au fost plătiţi cu câte 150 de lei”, potrivit ziarului.

Mai mult, și unul din liderii Platformei Alex Cozer semnala acest lucru. ”De cealaltă parte, avem un alt tip de organizare, cu tiruri care au „acostat” într-o joi seară în fața Parlamentului, pline de corturi militare, cu saltele scumpe, bucătării de campanie, mese din lemn, mega-scenă, un led uriaș și bucate cumpărate sau gătite pe loc. Abia după 3 zile a venit și protestul. Cu sute de autobuze plătite, cu pachete de mâncare și sticle cu apă pentru „protestatari”, cu remunerări mai mici pentru cei care au venit la Chișinău și mai mari pentru cei care se vor instala în fața Parlamentului”, Potrivit lui Cozer.

”În fața Parlamentului există „protestatari” pentru că există Dodon și Usatîi, bani și multă bunăvoință din partea celui care diriguiește Moldova”, potrivit lui Cozer, care acum protesetează și el alături de Dodon și Usatîi. O fi alături de aceștia pentru că a primit și el bani? Doar s-a scris și despre Cozer că recent și-a cumpărat automobile nou care costă câteva zeci de mii de euro.

Există suficiente dubii și în cazul protestelor Platformei. Doar că aici s-a procedat și mai și – au strand bani de la ”binevoitori”. La un moment dat liderii Platformei se lăudau că au colectat jumătate de million de lei, iar că oamenii le aduceau zilnic produse alimentare. Unde o fi dispărut acești bani? Au ajuns cumva în buzunarele încăpătoare ale organizatorilor, sau cu ei au fost plătiți cei câțiva oameni care au mai rămas în corturi?

Iar dacă Dodon și Usatîi își plătesc simplii protestatari cu câteva sute de lei pe zi, cât primesc Năstase și compania ca să facă jocul Moscovei alături de ei?

Autor: Ion Vasilos/Hotnews

About Author

admin