Ceban: Pe lângă trotuarele de pe Pușkin și Bodoni, Primăria intenționează să renoveze și pe cel de pe Mateevici

Pe lângă trotuarele de pe Pușkin și Bodoni, municipalitatea ar putea să renoveze și trotuarul care leagă aceste două străzi pe Alexei Mateevici. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței din această dimineață cu pretorii.

Între timp, continuă lucrările de modernizare a trotuarelor din străzile Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu – Bodoni.

„Intenționăm ca până la 1 septembrie să finalizăm lucrările până la bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, pentru a nu crea disconfort elevilor şi studenţilor, care studiază în cadrul instituţiilor de învăţământ din acest perimetru. Ne propunem să fie reparată şi porţiunea str. A. Mateevici de la Bănulescu –Bodoni spre Puşkin, iar în zona Turnului de apă va fi amenajat un scuar”, a punctat primarul.

Edilul spune că arborii, ce urmează a fi defrişaţi de pe marginea trotuarelor aflate în reparaţie, vor fi refolosiţi pentru reparaţia băncilor din parcuri sau pentru alte necesităţi locativ – comunale.

„În locul copacilor tăiaţi va fi amenajată o fâşie verde, dar nu înainte de a examina fiecare arbore. În acest fel dorim să extindem spaţiile verzi din sectoarele capitalei. Am solicitat ca la acest capitol să fie făcute public toate informațiile, astfel, ca oamenii să cunoască cum vom proceda în continuare”, spune acesta.

Amintim că suma totală a lucrărilor de modernizare a trotuarelor din străzile Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu – Bodoni, până la strada Ierusalim, este de circa 23 milioane de lei. De asemenea, mai mulți agenți economici urmează să contribuie și ei la acest proiect.

About Author

admin