Ceban: Trebuie să găsim un numitor comun privind publicitatea stradală, care să fie în favoarea locuitorilor orașului

Proiectul cu privire la Regulamentul amplasării publicității stradale a fost, astăzi, dezbătut într-o ședință publică, online, la care a participat și primarul general Ion Ceban.

Ceban spune că scopul său este eliberarea orașului de panourile publicitate enorme, care strică tot aspectul frumos al capitalei.

Cu pași mici, dar siguri, astăzi ne putem bucura de faptul că am demontat sute, dacă nu chiar mii, de panouri de reclamă din oraș. Acest lucru îl vom continua și în raport cu reclama exterioară de pe fațadele clădirilor din oraș. Voi insista ca autorizațiile agenților economici să nu fie prelungite atâta timp cât nu vom avea aprobat un regulament. Consensul nu trebuie să fie în favoarea agenților economici, dar în favoarea locuitorilor municipiului Chișinău, în favoarea părții vizuale a orașului”, a declarat edilul.

Ion Ceban a punctat că așa lucrurile nu mai pot să meargă, mai ales pe străzile centrale ale capitalei, „cum ar fi Ismail, Armenească să nu se vadă clădirile din cauza panourilor care sunt atârnate, iar în unele intersecții să nu vezi orașul din cauza acestor panouri imense. 
Trebuie să introducem reguli. Dacă nu vom avea un regulament, nu mai putem merge pe formula asta. REPET! Trebuie să găsim un numitor comun care să fie în favoarea locuitorilor orașului, al aspectului orașului”, a precizat Ceban.

Timp de un an în mandatul său, primarul Ion Ceban a solicitat ca să fie evacuate toate panourile care stau ilegal în capitală. În acest au fost demontate sute de panouri de diferite dimensiuni, iar orașul a devenit mai luminos.

About Author

admin