Cinci autospeciale destinate pentru deszăpezirea străzilor și întreținerea infrastructurii rutiere, donate de administrația orașului Moscova

Primăria municipiului Chișinău a prezentat astăzi un lot de cinci mașini pentru deszăpezirea drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere din oraș. Autospecialele sunt cu parcurs, anul fabricației 2017 și au fost donate de Întreprinderea Unitară de Stat „Ecotehprom” din Moscova.

3 utilaje din 5 au proprietatea şi de a spăla şi a împrăştia material antiderapant pe străzi. Achiziţionarea a 5 utilaje noi de acest fel ne-ar fi costat circa 2,1 milioane lei. Acestea sunt din anul 2017, iar dacă am procura de acestea ne-ar costa un milion și jumătate per unitate. Iniţiativa vine ca rezultat a discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanții Primăriei oraşului Moscova, în luna ianuarie, curent”, a punctat primarul Ion Ceban.

Întreprinderea Municipală „EXDRUPO” a asigurat procedurile de transportare, import și înregistrare a mijloacelor de transport donate.

Necesitatea a astfel de mijloace de transport cu destinaţie specială este una stringentă pentru municipiul Chişinău, în contextul în care maşinile pentru deszăpezire pe care le deţine acum ÎM Regia “EXDRUPO”, sunt vechi şi se defectează des. Actualmente am avea nevoie de minimum încă 30 de unităţi de acest fel”, a precizat edilul.

Ceban a mai punctat că în prezent, în total, sunt 68 de unități de transport ce pot interveni în procesul de deszăpezire, dintre care 21 sunt autospeciale multifuncționale, să măture zăpada să presăreze.

Primarul a mai adăugat că Întreprinderea Municipală Exdrupo va fi suplinită cu unități.

About Author

admin