Criză la Bălți // Autoritățile cer asociațiilor de locatari și agenților economici să cumpere tomberoane: Rezolvați-vă singuri această problemă

Autoritățile locale din Bălți au cerut agenților economici, dar și reprezentanților asociațiilor de locatari din oraș, să-și procure tomberoane din banii proprii. Asta, deoarece întreprinderea muncipală care a preluat serviciul de colectare a gunoiului, nu dispune de bani în acest sens.

“Nu așteptați ca cineva să vă pună tomberoane. Rezolvați-vă singuri această problemă! Noi nu avem posibilitatea să o soluționăm”, a menţionat Leonid Babii, viceprimarul municipiului Bălți.

Cererea viceprimarului a trezit nemulțumirea unor antreprenori, care spun că nu sunt pregătiți să facă aceste achiziții.

“Eu cred că 80 la sută dintre agenții economici nu-și permit să cumpere aceste tomberoane. Așa și vor încărca de pe platforme cu lopata. Șase, șapte mii de lei nu are fiecare pentru a le procura. Iar mâine ei vor găsi o altă companie care va presta acest serviciu și vor cere de la noi să procurăm alte tomberoane”, a precizat Alexei Conovalov, administrator service-auto din Bălți.

“Noi avem nevoie de șapte tomberoane, unul costă șapte mii de lei. Cu tot cu drum, avem nevoie de 50-60 de mii de lei, pe care noi nu îi avem. Credit nu ne dă nimeni, pentru că nu avem ce pune în gaj”, a subliniat Iacob Cuciuc, președinte al Asociației de locatari.

Problema a apărut acum o lună după ce autoritățile locale au reziliat contractul cu compania care a prestat servicii de colectare a gunoiului timp de patru ani. În scurt timp, agentul economic a luat toate tomberoanele de la platformele de colectare a deșeurilor, pe motiv că îi aparțineau.

sursa: publika.md

About Author

admin