Declarație INCENDIARĂ a unui important expert german: Filat e o DEZAMĂGIRE pentru Germania

Șeful de program în cadrul Asociației germane pentru Politică Externă (DGAP), specializat pe Europa Centrală și de Est, Asia Centrală și Rusia, Stefan Meister a declarat că partenerii europeni simt frustrare în legătură cu situația Republicii Moldova și cu „oamenii de genul lui Filat”, care sunt niște oligarhi implicați în scheme de corupție.„Ce observăm acum, este o profundă frustrare în legătură cu ce se întâmplă în Moldova și cu oameni de genul lui Filat, care, de fapt sunt aceeași care erau și atunci. A existat o speranță în legătură cu faptul că coaliția de la Chișinău este cu adevărat o Alianță pentru Integrare Europeană, pentru ca, în final, să vedem că acești lideri sunt mai mult sau mai puțin niște oligarhi obișnuiți, care vor să facă bani și sunt implicați în multe scheme de corupție”, a declarat Meister într-un interviu acordat Linei Grâu pentru emisiunea radio „Sinteze și Dezbateri de Politică Externă”, notează infoprut.ro.

Expertul din Berlin a reamintit că Republica Moldova a avut prioritate în politica externă a Germaniei. „Vă amintiți procesul de la Meseberg, unde guvernul german și cancelarul Angela Merkel au încercat să negocieze cu Rusia o soluție pentru conflictul transnistrean. Oficialii moldoveni călătoreau des și erau bine primiți la Berlin, aceștia aveau susținerea Bruxellesului și a părții germane pentru a ajuta Moldova să devină o poveste de succes. Totul era văzut pozitiv, ca o poveste de succes”, a spus Meister, referindu-se la perioada când Vlad Filat făcea naveta în Germania.

Expertul de la Berlin subliniază faptul că încrederea Uniunii Europene în Republica Moldova este subminată. „Și aceasta este o mare problemă, pentru că noi, UE, am susținut un guvern care s-a dovedit a fi foarte corupt”, a admis Meister. În același timp, șeful de program din cadrul DGAP a punctat ideea că Republica Moldova nu mai este deloc o prioritate, mai cu seamă în fața crizei din Ucraina și a relației UE cu Rusia.

sursa: moldova24.md

About Author

admin