Declaraţiile privind unirea nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorinţe, declară ministrul de Externe al României

Ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, susține că declaraţiile de unire dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe localităţi din cele două ţări sunt „expresia unei dorinţe”, dar nu au valoare juridică.

Ministrul de Externe a afirmat că declaraţiile privind unirea dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe consilii locale din cele două ţări nu au valoare juridică şi nu afectează relaţile dintre cele două state, notează Mediafax.

„Din punctul meu de vedere, declaraţiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalităţi sau conduceri de comune sunt de fapt expresia dorinţei de a fi mult mai aproape de România. Ele nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorinţe pe care o înţelegem şi pe care o respectăm. (…) Ele nu au niciun fel de valoare juridică şi nu afectează în niciun fel relaţiile noastre cu Republica Moldova”, a spus Meleşcanu.

Până în prezent, 109 localități din Republica Moldova au adoptat declarații de unire cu România.

About Author

admin