Democratul Sergiu Sîrbu a fost agresat fizic de recidivistul Pavel Grigorciuc. Deputatul PD – internat cu traumatism cranio-cerebral

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a fost atacat fizic, într-o cafenea din centrul Capitalei, de către Pavel Grigorciuc, condamnat penal la patru ani cu suspendare. Informația a fost confirmată de către soția acestuia, Ina Sîrbu, care a fost martora acestui atac, alături de alte câteva zeci de persoane.

Împreună cu Pavel Grigorciuc era și Eduard Rudenco, avocatul raiderului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon.

„Sergiu mă aștepta pe mine. Trebuia să ne întâlnim. Pavel Grigorciuc trecea pe alături împreună cu avocatul lui Platon și striga în portavoce ‘trădătorule’. Sergiu i-a zis ‘hai să vorbim în cafenea’. Când am intrat eu acolo, Sergiu era așezat pe un scaun, își pierdea cunoștința. L-am urcat, împreună cu colegii, în mașină și l-am dus la spital. Acolo i-au făcut tomografia computerizată de urgență, iar medicii au spus că este o comoție cerebrală puternică. Partea gravă este că loviturile au fost aplicate în zona tâmplei. În prezent el rămâne internat”, a declarat Ina Sîrbu.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a fost internat în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral. Informația a fost anunțată de către purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Gorea, pentru deschide.md.

Poliția a fost anunțată de acest caz, iar Grigorciuc a fost transportat la Inspectoratul de Poliţie Buiucani pentru audieri. Într-un comunicat de presă, IGP a anunțat că extremitul de la ANTIFA a fost reținut pentru 72 de ore.

Într-o postare pe Facebook, Grigorciuc a recunoscut că l-a provocat verbal pe Sîrbu, iar când democratul i-a răspuns cu aceeași monedă, a trecut la lovituri.

Este de menționat că, în ultimul timp, Grigorciuk lua lecții de box.

Deși face parte dintr-o grupare cu caracter extremist şi a fost condamnat penal, Pavel Grigorciuk este lăudat de lidera PAS, Maia Sandu, pentru acţiunile pe care le organizează.

“Am văzut nişte oameni curajoşi, care au încercat să-şi spună punrtul de vedere”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Pavel Grigorciuk, alături de alte 6 persoane numite “grupul Petrenko”, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, după ce, în septembrie 2015, s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Șeful grupului, Grigore Petrenko, a fugit în Germania și este căutat acum de forțele de ordine din țara noastră.

sursa: publika.md / hotnews.md / deschide.md

About Author

admin