Deținuții minori de la Goian învață să gătească pizza

pizza-goian

Începând cu ziua de 9 februarie 2016, deținuții minori din custodia Penitenciarului de la Goian beneficiază de un curs de prelungire a cursurilor de bucătar „Prepararea pizzei”, anunță Secția relații publice și mass-media a Departamentului Instituțiilor Penitenciare pe pagina online.

Astfel, minorii care anterior au absolvit cursul de instruire profesională la meseria „Bucătar de categoria a III-a”  vor urma pe parcursul a două luni un curs intensiv de instruire de preparare a pizzei italiene.

În cadrul orelor de instruire, ghidate de maestrul bucătar Carmelo ARGESE, deținuții minori vor învăța tehnici de preparare a pizzei cu ingrediente italiene, precum modul de preparare al aluatului, pregătirea topping-urilor, modul de ornare, temperatura și durata coacerii.

La finele cursului, minorii vor obține Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei, care le va oferi o șansă de reintegrare în societate și de angajare în câmpul muncii după eliberare.

Menționăm că, cursul de formare profesională „Prepararea pizzei” se desfășoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru” implementat de „Fundația Regina Pacis” cu suportul Asociației RENOVABIS, Germania.

În prezent, 29 de deținuţi minori își ispășesc pedeapsa penală în Penitenciarul nr. 10 Goian.

About Author

Reporter