Deținuții vor fi transportați în vehicule noi, conform standardelor internaționale

În contextul implementării strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, precum și a implementării activităților prevăzute în planul de acțiuni privind reducerea cazurilor de maltratare, abuz și discriminare a persoanelor aflate în custodia poliției pentru anii 2017 – 2020, au fost achiziționate și reutilate 10 vehicule pentru transportarea persoanelor deținute.

Unitățile de transport au fost repartizate inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni, inclusiv direcției de poliție a mun. Chișinău.

Autospecialele prevăd condiții îmbunătățite de siguranță a pasagerilor în timpul transportării, în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzului deținuților și vor înlocui vehiculele uzate. Echipament suplimentar a fost procurat pentru polițiștii care însoțesc deținuții, valoarea totală a achiziției fiind de aproape 9 milioane de lei.

Pe parcursul anului curent, Inspectoratul General al Poliției preconizează să cumpere încă 15 vehicule pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliției.

About Author

admin