Dezvoltarea turismului, din nou în discuții la nivel municipal

Dezvoltarea turismului, din nou în discuții la nivel municipal. În contextul marcării Zilei Mondiale a Turismului, primarul general Ion Ceban a participat la Adunarea Generală a membrilor Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, unde a discutat despre diverse viziuni în domeniul turismului.

Scopul este promovarea Chişinăului ca o destinaţie turistică atractivă. „Vrem să trezim curiozitatea turiştilor pentru ca aceştia să viziteze Republica Moldova şi mai ales capitala, unde sunt concentrate 80% din totalul structurilor de cazare, instituţii culturale şi locuri istorice”, a declarat Ion Ceban.

În vederea dezvoltării și consolidării activităților în domeniul turistic, la începutul anului curent, Ion Ceban a semnat un acord de colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Republica Moldova (ANTRIM).

„Împreună ne propunem să implementăm proiecte în domeniul turismului și sectoarele conexe, în vederea atragerii investițiilor în capitală”, spune edilul.

Primăria va sprijini toate proiectele planificate conform Acordului, dar și a activității Centrului de Informare pentru Turiști.

Dacă alte capitale au reuşit să dezvolte acest domeniu şi noi vom reuşi, chiar dacă vom avea nevoie de timp şi efort. Avem cu ce ne mândri, de aceea merită tot efortul”, a conchis primarul.

About Author

admin