Diplome pentru lucrătorii sociali care își sărbătoresc ziua profesională. Ceban: Ei merită mult mai mult

Diplome pentru lucrătorii sociali care își sărbătoresc ziua profesională. Potrivit primarului general Ion Ceban, 16 asistenţi sociali care au o experienţă de 27, 30 şi 31 de ani în domeniul respectiv, din cadrul Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, dar şi mai multe colective ale subdiviziunilor care prestează serviciile respective – au fost premiaţi cu ocazia Zilei lucrătorului din domeniul social, care este marcată în fiecare an în a treia duminică a lunii septembrie.

„Totodată, cu ocazia zilei profesionale, lucrătorii din domeniu vor primi și un premiu bănesc unic. Serviciul de asistenţă socială este un serviciu prin care statul poate oferi şi susţine persoanele care se află în dificultate. Este un domeniu pe cât de important, pe atât de dificil, care necesită oameni pregătiţi şi multă dăruire de sine.

De aproape un an şi jumătate de la declanşarea pandemiei de COVID-19, lucrătorii din domeniul social lucrează în prima linie alături de medici şi profesori şi sunt mereu la datorie pentru a ajuta persoanele care au nevoie de asistenţă. Primăria municipiului Chişinău vine anual cu servicii esenţiale de asistenţă socială pentru persoanele vulnerabile, servicii care au fost fortificate în ultimii doi ani. Astăzi domeniul asistenţei sociale din capitală este un model bun de urmat şi pentru alte localităţi din republică”, a declarat acesta.

Ceban spune că în municipiul Chişinău activează cei mai mulţi lucrători în domeniul asistenţei sociale, în jur de 2500 de persoane, în capitală sunt şi cei mai mulţi beneficiari ai acestor servicii de diferite tipuri – 102.995 de persoane, de aceea e nevoie de specialişti în domeniu care să facă faţă volumului mare de lucru.

„Vom dezvolta în continuare servicii de asistenţă socială şi vom veni şi cu alte servicii durabile şi eficiente pentru beneficiari. Vom depune eforturi comune pentru a fortifica serviciul de asistenţă socială. Dragi lucrători din domeniul asistenţei sociale, ne mândrim cu profesionalismul, dedicaţia şi perseverenţa de care daţi dovadă în fiecare zi. Vrem să vă ştim sănătoşi, pentru a avea puterea de a ajuta în continuare persoanele care au mare nevoie de asistenţa noastră”, a conchis edilul.

About Author

admin