Disperare maximă! Vlad Filat a ajuns să o folosească pe Maia Sandu ca să scape de Leancă

Voronin Parlament deget

 Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a dat azi de înțeles că nu mai are nici o problemă cu Iurie Leancă și că mâine PCRM va decide cum votează după ce va vedea lista tuturor miniștrilor.

În realitate, totul a fost o farsă regizată de Filat și Voronin, după ce liderul PLDM a fost criticat că s-a înțeles cu comuniștii să nu-l voteze pe Leancă. Surse foarte credibile din PLDM spun că Voronin nu va vota mâine sub pretextul că pe lista de miniștri se află Maia Sandu, care a „îngropat” domeniul Educației. În acest fel, Filat încearcă să schimbe pretextul pentru care PCRM nu votează, în dorința de a scăpa de acuzațiile pentru mașinațiunile pe care le face.

Numai că Vlad Filat nu știe că Voronin a avut grija ca Leancă să afle că pretextul Maia Sandu este tot solicitarea lui, miza fiind ca PCRM să nu voteze Guvernl mâine, spun sursele noastre.

Ceea ce a sperat Filat sa facă prin farsa de azi, când Voronin s-a arătat tare amabil cu Leancă, a fost sa-i dea un semnal lui Ghimpu și PL-ului să nu voteze guvernul pentru ca îl vor vota comuniștii. De fapt, Filat încearca sa-l lipsească pe Leancă atât de voturile PL, cât și de cele ale PCRM.

Moldova24

About Author

admin