Doi moldoveni s-au pornit în Europa, traversând rîul Prut înot

retinuti
Doi bărbați sunt cercetați pentru tentativa de trecere frauduloasă a frontierei. Aceștia intenționau să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, trecând înot râul Prut.

Bărbații au fost observați de către patrula Poliției de Frontieră staționară pe podul dintre punctele de trecere Leușeni și Albița în timp ce înaintau, în pas grăbit, spre hotar. Imediat a fost anunțată grupa de intervenție, care în urma acțiunilor de căutare și verificare a regiunii a depistat pe malul Prutului persoanele în cauză.

Din cercetările preliminare s-a stabilit că bărbații sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 23 și 32 de ani, locuitori ai raioanelor Anenii Noi și Orhei. Aceștia au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în România, ca ulterior să-și continue drumul spre Italia. La fel, au relatat polițiștilor de frontieră că la data de 20 aprilie, cu o mașină de ocazie, s-au pornit din Capitală spre frontieră, iar după câteva zile, pe parcursul cărora au studiat teritoriul pentru a găsi un loc mai puțin periculos de a trece granița în România, au încercat să-și pună în practică planul.

Verificările suplimentare ale tinerilor au scos la iveală că unul din aceștia era dat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Orhei. Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării tuturor circumstanţelor cazului.

About Author

admin