Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată: „Igor Dodon mai catolic ca Papa de la Roma”

După ce reprezentanții fracțiunii PSRM, i-au sugerat din nou primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, să-și dea demisia, edilul a menționat că cel care ar trebui să se retragă din funcție este însuși președintele Igor Dodon, urmat de alesul local Ion Ceban.

„Demisia ar trebui să-și de aceea care au pornit toată această bătaie de jos. Dodon în primul rând, umblă brambura prin țări străine, ba mai catolic ca Papa de la Roma, ba a pierdut ceva prin Armenia unde este, el a convocat referendumul, el a semnat ca un curcan în fața Primăriei, de ce nu merge la întâlniri cu alegătorii să-i convingă să iasă la referendum? sau ei sunt conștienți că vor pierde referendumul și deja nu știu pe unde să se ascundă, îl trimite pe Ceban să facă circ, sesizând Curtea Constituțională după ce tot ei au pus-o în funcție pe Silvia Radu la Primărie”, a declarat primarul capitalei.

Pe 12 septembrie curent, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii municipali au votat pentru desfășurarea referendumului privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Ulterior Comisia Electorală Centrală a decis ca plebiscitul să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

sursa: unimedia.info

About Author

admin