Dorin Chirtoacă, ignorat de Maia Sandu și A. Năstase: S-a întors cu spatele și a fugit cu microfonul în mână. Mă doare acest lucru

Dorin Chirtoacă, fostul primar de Chișinău, s-a arătat deranjat de faptul că liderii de opoziție Maia Sandu și Andrei Năstase nu i-au permis să susțină discursuri în timpul protestelor organizate în ultima perioadă în Capitală. Totodată, acesta susține că cei doi nu vor să discute cu el formarea unui bloc comun alături de liberali.

”Fuge cu microfonul în mână la proteste, mă apropii: poate am și eu de spus vreo două vorbe în fața Primăriei unde am lucrat zece ani sau în PMAN. S-a întors cu spatele și a fugit cu microfonul în mână, este în regulă așa ceva? De ce face asta? (…) Oamenii urmează lideri, nu filtre. Am întrebat-o pe Maia Sandu de ce nu pot lua cuvântul la protestul, dar ea mi-a spus că e o ”prostie”, eu nu am înțeles… O să cer și în continuare să vorbesc cu ei. Poate ei nu știu, dar se ratează o oportunitate imensă”, a decarat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii ”Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Fiind întrebat repetat de ce totuși Andrei Năstase și Maia Sandu nu i-au permis să urce pe scenă, Dorin Chirtoacă a răspuns:

”Nu-mi permit să vorbesc la mitinguri pentru că vor să rămână doar dumnealor și permit celor care sunt mai slabi ca ei, astfel încât să degradeze aceste proteste, încât s-a ajuns la înjurături, cu lozinci ”m-am zae…” sau ”arde fundul”, să nu zic mai departe. Acolo sunt copii. Noi trebuie să păstrăm ștacheta, nu să degradăm la nivelul regimului. Care-i mai bun acela se prezintă și fiind toți mai buni, o să ridicăm lumea asta, nu fugind unii de alții. Nu o spun cu critică în adresa lui Andrei Năstase, dar mă doare acest lucru. El a închis mitingul și fuge, iar eu îl ajung din urmă și-l întreb ”Ce faci, omule? Poate am și eu un drept să spun două cuvinte. Iar el îmi răspunde „Ce ești Serioja Mocanu?”. În fața Primăriei, îmi zice ”Da ce-ți trebuie numaidecât acuma?”. Eu întreb ”Da când omule? Suntem în dictatură. De aici se formează valul în societate”.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a menționat că decizia PAS și PPDA de a nu discuta despre un bloc comun este o ”eroare”, iar liderii de opoziție nu ar trebui să-i ”desconsidere pe unioniștii”.

Cu toate acestea, Dorin Chirtoacă spune că nu se lasă bătut și va continua să participe la proteste.

Portalul Realitatea.md a surprins momentul în timpul protestului din fața Parlamentului, când Andrei Năstase refuză să-i ofere microfonul lui Dorin Chirtoacă. Urmăriți imaginile de mai jos:

About Author

admin