Dosar penal făcut de ruși lui Plahotniuc? Îl acuză de ură rasială, politică și ideologică! Asta în timp ce liderul PDM se află în vizită în SUA, iar la Chișinău s-a anunțat votarea legii anti propagandă

Presa din Rusia anunță că liderul coaliției de guvernare de la Chișinău, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal la Moscova. Acesta este acuzat inclusiv de ură rasială, politică și ideologică. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat pentru timpul.md că este vorba despre noi presiuni și șantaj din partea Kremlinului asupra guvernării de la Chișinău.
”Nu cunoaștem nimic despre intentarea unui dosar penal în Rusia pe numele președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Astfel de informații, cel mai probabil este una din nenumăratele farse care au loc în ultima perioadă și atacuri la adresa președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, atacuri venite inclusiv de la Moscova și care au legătură directă cu activitatea sa politică, atacuri ce au ca scop intimidarea sa. În ultimul an au existat mai multe încercări de a fi inițiate dosare în Federația Rusa la adresa mai multor oficiali ai guvernării, acțiuni pe care Republica Moldova le-a denunțat public. Tratăm astfel de acțiuni strict ca metode de șantaj politic, atât la adresa PDM și a liderului sau, cât și la adresa guvernării”. 
Informația că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în Rusia au apărut la o zi după plecarea liderului democraților în SUA. În iunie, PDM a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede interzicerea emisiunilor militare și analitice de propagandă. Documentul vizează în special propaganda rusească.

Amintim că Guvernul și Parlamentul au transmis în martie o notă către conducerea politică a Federației Ruse, în care au atras atenția asupra unor abuzuri comise împotriva oficialilor din Republica Moldova. În notă este descris modul în care aceștia erau opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați și tratați în mod umilitor de către reprezentanți ai serviciilor speciale rusești.

Atunci, autoritățile de la Chișinău au constatat că hărțuirea oficialilor moldoveni a luat amploare odată cu avansarea de către anchetatorii moldoveni în investigațiile privind spălarea a 22 de miliarde de dolari din Federația Rusă prin Moldinconbank. Mai mult, abuzurile s-au intensificat odată cu solicitările transmise de anchetatorii moldoveni în Federația Rusă pentru a obține informații privind proveniența banilor.

sursa: moldova24.info

About Author

admin

  • Aliona Borta

    Dacă-i real, atunci rusii vor sa regleze conturile cu retoricele lui Plahotniuc de la Washington und ecere SUA, ONU și OSCE sa se implice in a cere Kremlinului sa-si retraga armata din Transnistria. Dar e posibil s afie un articol fals la comanda lui Usatâi exact cum au fost si campaniile cu interviul lui Proca etc. Niște falsuri plătite de Usatâi care nu are curajul să-si recunoasca vina si ca el d efacto a si comandat asasinarea lui Gorbuntov.

  • Munteanu Ecaterina

    Cel mai straniu este ca rusii au inceput a fabrica dosarul anume cind Plahotiuc a inceput sa rezolve problema transnistreana, sa lupte cu propaganda rusa si sa colaboreze cu americanii.