„Dosarul Tranga” // PCCOCS: Urmărirea penală a fost pornită pe „trafic de influență” și „șantaj”. Nu s-au efectuat acțiuni care ar periclita activitatea rețelei de restaurante

zdg.md


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale vine cu precizări în „dosarul Tranga”, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” şi „Andy’s Pizza”, ca urmare a informațiilor denaturate apărute în presă.

În luna aprilie 2019, de către procurorii PCCOCS au fost inițiate investigațiile în cadrul a 2 cauze penale, urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvîrșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, de către procurorii și ofițerii PCCOCS au fost administrate probe concludente cu privire la acțiunile infracționale menționate mai sus, comise de către membrii grupului criminal.

Astfel, la data de 25.04.2019, de către procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au fost reținute în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați (30 000 euro).

Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale.

„De asemenea, în spațiul public au apărut aluzii referitoare la presiunile asupra a două rețele de restaurante. În acest context, necesită a preciza că procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi de percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita acestor agenți economici.

Ținem să menționăm că, investigațiile PCCOCS sunt efectuate conform standardelor procesuale, aferente infracțiunilor de trafic de influență și șantaj”, se mai spune într-un comunicat al PCCOCS.

Menționăm că Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” şi „Andy’s Pizza”, se află în arest preventiv.

About Author

admin