DOVADA AUDIO, VIDEO // Vicecomisarul de Drochia confirmă că Poliția organizează provocări! Usatîi: Nu împlicaţi veteranii în jocurile voastre murdare!”

Veteranii din raionul Drochia sunt impuşi să recunoască că au primit ajutor material din partea liderului partidului politic „Patria” în perioada campaniei electorale. Scopul acestei provocări este de a găsi un motiv pentru fabricarea încă a unui dosar penal pe numele lui Renato Usatîi pentru a-l elimina din cursa electorală.

În opinia lui Renato usatîi, autorităţile au depăşit orice limite în intenţia de a elimina partidul politic „Patria” din cursa electorală. Reprezentanţii PLDM din raioane au decis să implice în jocurile lor murdare cea mai vulnerabilă categorie socială a populaţiei – veteranii.
„În Drochia a avut loc un incident groaznic. Preşedintele raionului care este din partea PLDM, Andrei Marian, a dat indicaţii şefului-adjunct al Inspectoratului de poliţie din Drochia, Marin Novac, care, la rândul său, a dat indicaţii tuturor poliţiştilor de sector să îi impună pe veterani să semneze procese verbale precum că Renato Usatîi le-a oferit bani în perioada campaniei electorale. Avem înregistrări video cum ieri seară la ora 8, în localităţile Baroncea şi Popeştii de Sus, aceşti nenorociţi de poliţişti, altfel nu îi pot numi, au venit la veterani şi i-au impus să semneze. Este vorba despre veteranii de război – Vasile Drap, Mihail Pâslari, Dmitrii Corolenco, Anton Guțu și alții. Sunt impresionat de curajul acestor oameni, care au peste 80 de ani – jumătate dintre ei au spus ”nu știm nimic” , alții au spus – ”da, Usatîi ne-a dat bani, dar în cadrul concertului Sofiei Rotaru la Drochia”, atunci am alocat veteranilor 100 de mii de lei, la fel și în Comrat și Râșcani. Nu ascund faptul că anul trecut am oferit veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în jur de 2 milioane de lei. Este un tupeu și o fărădelege să îi impui și să-i presezi să spună acum că au primit banii în campania electorală., -a declarat Renato Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Usatîi a subliniat faptul că majoritatea locuitorilor din satele Baroncea și Popeștii de Sus sunt vorbitori de limbă rusă. Polițiștii, înaintându-le veteranilor procese verbale în limba de stat, îi asigurau că de la ei se cere doar să facă o semnătură, în alte cazuri bătrânilor le-ar fi luat pașapoartele și ar fi făcut ei singuri. În rezultatul unei astfel de amăgiri în comisariatul din Drochia a fost înregistrat informații cu titlul ”Bănuială de corupere a alegătorilor”. Pe acest fapt vor fi transmise cereri la MAI, Procuratură și SIS, de către Usatîi care a subliniat că ”Recean trebuie scos în stradă, îmbrăcat în chiloți verzi și împreună cu polițiștii raionali de sector să fugă până la Berlin și înapoi cu steagul Moldovei în mână, mai ales că acum avem regim liberalizat de vize”.
”Drochia este orașul minunilor! Mai este acolo un liberal-democrat pe nume Milentii – șeful direcției Educație. În urmă cu câteva zile a venit în liceul cu predare în lima rusă, la elevii din clasa a XII-a și i-a rugat pe elevi să adere la PLDM. Cum poate fi numit acest gest? ” Un caz similar a avut loc în Briceni, acolo polițiștii au venit la o mamă cu 15 copii, pe care am ajutat-o încă vara trecută, și prin amenințări i-au dat de înțeles că nu trebuie să îl susțină pe Renato Usatîi altfel ”o să ai probleme, vezi că ai 15 copii”. Procuratura a confirmat că pe acest fapt a avut loc dar nu poate servi drept motiv pentru începerea urmăririi penale şi au spus „adresaţi-vă în instanţele superioare”, – a spus Renato Usatîi.

Renato Usatîi consideră că poliţiştii se ocupă de activităţi politice şi nu de investigarea infracţiunilor. Liderul partidului politic „Patria” şi-a cerut scuze de la veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei şi a făcut o adresare către reprezentanţii instituţiilor de forţă.
„Mă adresez tuturor ofiţerilor instituţiilor de forţă, care sunt adevăraţi patrioţi ai acestei ţări, ştiu că nu sunt puţini, haideţi să punem capăt acestor fărădelegi! După 1 decembrie, cei care au participat la această dezordine vor răspunde în faţa legii! Noi nu vom fabrica dosare penale şi nu vom organiza înscenări ieftine. Noi îi vom băga pe toţi la puşcărie după cum prevede legea. Cât ţine de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei…cum poliţiştii îi vor privi în ochi pe cei care au luptat pentru libertatea noastră?! Fără ei nu am fi fost nici noi astăzi”, – a adăugat Usatîi.

About Author

admin