Drumarii vor interveni cu autospeciale toată noaptea. Prioritare sunt căile de acces către spitale și școli

Drumarii din Chișinău vor interveni cu toate autospecialele, începând cu ora 12, noaptea, pentru a deszăpezi străzile, imediat ce va înceta să mai ningă. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției Transport de la primărie, Adrian Boldurescu, la ședința comandamentului de iarnă, convocat de primarul general interimar Silvia Radu.

Silvia Radu a cerut ca, prioritar, muncitorii de la Exdrupo să curețe de zăpadă și gheață căile de acces spre spitale, școli și grădinițe.

Adrian Boldurescu a precizat că drumarii vor scoate pe străzi 69 de utilaje și că serviciile municipale dispun de suficient material antiderapant. De asemenea, a fost contractată și tehnică de la firme private pentru a deszăpezi străzile la timp. Primarul a cerut ca munca să fie încheiată până la ora 7 dimineață, când oamenii ies din case. Ulterior, muncitorii vor curăța zăpada și din curți. Pe timp de noapte acest lucru este îngreunat de mașinile parcate în fața blocurilor.

Pe parcursul acestei zile, pentru menținerea străzilor practicabile, drumarii din Chișinău au folosit 27 de autospeciale și au împrăștiat peste 480 de tone de material antiderapant. Potrivit poliției, astăzi în Chișinău s-au produs 19 accidente rutiere minore, fără victime.

sursa: evenimentul.md

About Author

admin