După atacul asupra băncilor Moldovenești, FSB-ul este acuzat și de atacul asupra bazelor de date Yahoo

IMG_2465Doi agenți FSB au fost incluși pe lista celor patru persoane acuzate de atacul pe scară largă asupra bazei de date Yahoo din 2014, care a afectat cel puțin 500 de milioane de conturi, scrie Daily Mail, citat de www.paginaderusia.ro. Reamintim că ieri și prestigioasa agenție de presă Reuters a publicat o investigație, cu referire la Republica Moldova, în care vorbește despre legăturile FSB-ului rusesc cu „Laundromat”, afacere prin care au fost „spălate” zeci de miliarde de dolari, inclusiv prin Republica Moldova, în care ar fi fost implicat și Platon.
Paginaderusia.ro scrie că „scopul hackerilor a fost obținerea de date privind conturile și datele cutiilor de email ale oficialilor americani și ruși, a jurnaliștilor ruși, precum și a angajaților serviciilor financiare și alții”, – spune raportul Departamentului de Justitie al SUA, care a emis acuzații oficiale în acest caz.

Potrivit lui Mary McCord, adjunctul procurorul general al SUA, membri ai FSB: Dmitri Dokuceaev de 33 de ani, precum și Igor Sușcin, în vârstă de 43 de ani, sunt implicați în aceasta infracțiune.

About Author

admin