După decenii de stagnare, grădinița nr. 140 din comuna Băcioi a fost redeschisă

Încă o grădiniță de copii redeschisă după decenii de stagnare. Este vorba de instituția preșcolară din comuna Băcioi, care are o capacitate de 160 de copii, ceea ce reprezintă 7 grupe, inclusiv, o creșă.

Prezent la eveniment, primarul general Ion Ceban a declarată că pe parcursul anului a fost de zeci de ori pentru a se asigura că lucrările merg bine.

„Astfel, în ansamblu, au fost efectuate lucrări de schimbare a acoperișului, reparație a grupelor, blocului alimentar, dar și a fațadelor, pavilioane și terenuri de joacă.

Totodată, din suma de un milion de lei, oferiți de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM), a fost procurat mobilier și utilaj pentru blocul alimentar.

De menționat că Grădinița nr. 140 din comuna Băcioi a fost conectată în luna noiembrie 2020, la sistemul public de gaze naturale în urma mai multor discuții pe care le-am avut cu conducerea Chișinău – Gaz, dar și a vizitelor în teritoriu. Racordarea instituției la sistemul de gaz era problematică din considerentul că aceste lucrări erau foarte costisitoare. Pe această cale mulțumesc conducerii SRL „Chișinău-gaz” pentru implicare”, a declarat Ceban.

De precizat că grădinița a fost închisă în anul 1994, iar de atunci părinții care aveau copii sub 7 ani erau nevoiți să meargă la instituțiile preșcolare din capitală.

Grădinița a început a fi renovată în anul 2012, iar pentru reparația clădirii și amenajarea spațiului adiacent, anual din bugetul municipal și local erau prevăzute surse financiare. În acest scop, Primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 mil lei.

About Author

admin