Experții salută inițiativa Guvernului Filip de reducere a presiunilor asupra mediului de afaceri

Proiectul de lege care prevede eliminarea presiunilor asupra mediului de afaceri este un proiect necesar pentru piață, care va reduce abuzurile față de business. Afirmația aparține directorului Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă. În opinia expertului, inițiativa lansată de Guvernul Filip este una logică și corectă, iar cei care o critică, spunând că se urmărește absolvirea escrocilor de răspundere – manipulează.

„Este un proiect necesar, o modalitate de a reduce presiunea asupra mediului de afaceri din R. Moldova. Esența crimei economice e rezultatul producerii unei daune economice, care poate fi evaluată, estimată. Această inițiativă pare a fi logică și corectă. Când se produce asemenea daună, atunci aceasta trebuie să fie recuperată. E vorba până la urmă de o abordare umană. În instituțiile penitenciare sunt multe persoane care au comis asemenea infracțiuni, iar daunele nu sunt restituite. Deci, penitenciarele nu pot fi instituții de corecție. Esențial să fie restituite daunele provocate”, a declarat Roman Chircă pentru Ziarul Național.

Acesta mai adaugă că toți cei care critică proiectul și invocă faptul ca va scăpa de răspundere escrocii sunt niște pseudo-experți care n-au făcut parte din mediul de afaceri și vor să manipuleze opinia publică. Directorul IEP mai remarcă faptul în ultimul timp s-au activizat tot mai mulți așa-ziși experți care critică permanent orice inițiativă și sunt ca niște „roboți de generare a opiniilor negative”.

„Mă miră o astfel de abordare. Cei care fac asemenea afirmații nu au făcut parte din mediul de afaceri. Decriminalizarea nu înseamnă legalizarea infracțiunilor economice. Legea nu va avea efect retroactiv. Eu cred că e vorba de manipularea opiniei publice de către niște pseudo-experți”, adaugă Roman Chircă.

Sursa: abcnews.md

About Author

admin

  • Patrick

    este și o cerință a investitorilor străini, mai ales că unii pentru prima oară vor să vină cu investiții în Moldova ))

  • Aliona Borta

    Greu la unii ajunge că atunci când vrei să stimulezi cresterea economica te bazezi pe antreprenori, iar pentru ca acestia sa dezvolte afaceri e nevoie de masuri corecte in care s ale creezi conditii normale. Decriminalizarea propusa de Guvern presupune eliminarea unui risc persistent la accesare de credite pentru dezvoltare. Multi antreprenori nu accesau credite pentru a nu ajunge sa stea dupa gratii din cauza acestuia. Acum deopotriva:. Antreprenorii vor avea sansa ca sa elimine prejudiciu prin activitate și nici ei sa nu fie subiecte de dosare penale, ramine și Lupul satul si Oaia intreaga.

  • cioban gheorghe

    Daca se va lucra in continuare in aceasta directie atunci sunt convins ca acest stat va prospera. Conteaza acum sa fie mai multa stabilitate politica si opozitia sa nu mai cauzeze tot felul de probleme.