Filat supărat pe condamnarea fostului șef al Fiscului, Nicolae Vicol

Președintele PLDM, Vlad Filat, susține că sentința de condamnare a fostului șef de la Fisc Nicolae Vicol este „injustă”. Invitat în cadrul emisiunii „Puterea a 4-a” de la N4, Filat și-a exprimat speranța că instanțele superioare vor proceda mai corect, precizând că dosarul lui Vicol a fost pornit în perioadă de război politic.

„Contextul a fost acea situație de război politic. Deciziile nu le-a luat CNA, decizia a fost luată de instanțele de judecată, și sunt subiective. Sperăm că în instanțele superioare o să fie mai multă justiție”, a precizat Filat.

Amintim că fostul șef de la Fisc a fost condamnat la 6 ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis pentru trafic de influență. Deşi în cadrul cercetării judecătoreşti inculpatul s-a prezentat la fiecare şedinţă, în momentul pronunţării sentinţei acesta a lipsit din sala de judecată. Potrivit avocatului său, Vicol ar fi plecat cu familia la tratament în România.

Astfel, pentru executarea pedepsei, instanţa i-a aplicat inculpatului măsura de reprimare – arestul, cu anunţarea acestuia în căutare, sarcina fiind dispusă Inspectoratului de Poliţie din sectorul Rîşcani. Termenul ispăşirii pedepsei cu închisoare pentru inculpatul Vicol începe din momentul reţinerii.

Ulterior Vicol a apărut în căutare și pe site-ul Interpol.

Nicolae Vicol a fost reținut prima dată în plin scandal politic la începutul anului 2013. După reținerea acestuia în presă au apărut înregistrări telefonice unde se auzea vocea unei persoane care semăna cu a premierului de atunci, Vlad Filat, care i-ar fi ordonat lui Nicolae Vicol cum să acționeze în cazul unor companii.

sursa: agora.md

About Author

admin