Filat umblă la judecători să le dea cu suspendare, adică lui Vicol şi pe Bănăruc să-l scoată total nevinovat, deşi sunt probe beton

La doi ani de la reținerea fostului şef al Inspectoratului Fiscal de Stat Nicolae Vicol, examinarea cauzei penale se apropie de final. În luna mai, urmează să fie pronunțată sentința pentru persoanele vizate în acest dosar, care sunt învinuite de estorcare de mită și abuz în serviciu. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către procurorul anticorupţie care se ocupă de dosar, Lilian Rudei.

Potrivit unor surse, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru acuzațiile care li se aduc persoanelor bănuite în dosarul ”Vicol”. Astfel, pentru fostul șef de la Fisc Nicolae Vicol, procurorii au cerut șapte ani de închisoare; inspectorul fiscal Anatolie Beşleagă – șapte ani de închisoare; secretarul general adjunct al guvernului, Eduard Bănăruc – trei ani de închisoare.

Sentința ar urma să fie pronunțată de judecători în luna mai curent.

Amintim că fostul șef al Inspectoratului Fiscal de Stat Nicolae Vicol este acuzat de abuz în serviciu și interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi. El a respins însă acuzațiile, și le-a calificat drept răfuieli politice. În acest dosar mai este implicat secretarul general adjunct al guvernului, Eduard Bănăruc, care este acuzat de favorizarea infracțiuni, dar și mai mulți inspectori fiscali.

Sursa: realitatea.md / Foto: tribuna.md

About Author

admin