Filip – în Parlament: Vom continua cu reforma Guvernului. Nu mai este timp de amânări

Șeful Executivului, Pavel Filip, a dat asigurări deputaților din Parlament că va continua să reformeze Guvernul și că nu mai este timp pentru amânări. În discursul său, în fața aleșilor poporului, la prezentarea Rapurtului de activitate a Guvernului pentru anul 2016, Filip a menționat despre succesele reformelor implementate în cadrul Serviciului Vamal și FISC-ului.

„Vă asigur că vom continua, cu reforma Guvernului. Nu mai este timp de amânări, doamnelor și domnilor! De asemenea, în curând vom aplica reforma deja legiferată în domeniul controalelor de stat și vom reduce instituțiile de control de la 58 până la 18. Acestea sunt până la urmă chestiuni de disciplină și eficiență, iar statul trebuie să se conducă după aceste principii în toate domeniile”, a declarat Filip.

Premierul a mai precizat că în perioada de activitate a Guvernului pe parcursul anului 2016 a căutat să demonstreze această abordare și în domeniul bugetar, reușind să vină încă din decembrie 2016 cu proiectul de buget pentru anul 2017.

„Nu se întâmpla așa până acum, dar noi dorim să impunem acest bun obicei pentru viitor. Reforma administrației centrale precum și a celei locale sunt esențiale anul acesta”, a adăugat acesta.

În același discurs șeful Cabinetului de Miniștri a menționat și despre reformele promovate în cadrul SV și FISC.

„Doresc să menționez aici încă o zonă în care am promovat reforma – este vorba despre FISC. Eforturile făcute pe parcursul anului 2016 s-a văzut în acest an, când am anunțat reorganizarea activității fiscale începând cu 1 aprilie curent în cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Aceste eforturi au avut loc simultan cu creșterea colectărilor de impozite și taxe, veniturile fiscale crescând cu 11% în 2016 față de 2015. Remarc faptul că și Serviciul Vamal a înregistrat o colectare mai bună a veniturilor – cu 10% mai mult în 2016 față de 2015, ceea ce înseamnă 1,6 miliarde de lei în plus pentru buget”, susține premierul.

Pe final, Pavel Filip a accentuat că este conștient de cât de important este ca rezultatele descrise mai sus să se reflecte cât mai bine în bunăstarea oamenilor. Dar ca asta să se întâmple, trebuie ca mai întâi să fie făcute reforme, lucru pe care l-a început în 2016 și îl va continua cu ample reforme în acest an.

„Vă amintiți cum a început activitatea acest guvern în 2016, pe o criză politică totală, într-o țară destabilizată economic și social? Eu îmi amintesc foarte bine, îmi amintesc cum se spunea atunci că nu avem nici o șansă să stabilizăm țara, să deblocăm fondurile europene, să încheiem acordul cu FMI. La toate aceste previziuni sumbre noi am răspuns prin rezultate și am reușit, Moldova a reușit să iasă din această criză cumplită și să se stabilizeze, iar acest lucru se datorează și unora dintre dvs., cei prezenți în această sală.

Realitatea este că sunt și politicieni care își doreau foarte mult ca Moldova să eșueze, senzația mea este că acești oameni pur și simplu își urăsc țara, îi cunoașteți foarte bine, ei și acum suferă pe Facebook din cauza că nu au reușit să destabilizeze total țara, continuă să caute motive de războaie politice și zdruncinare a păcii sociale. Moldova a fost însă mai puternică decât acești politicieni și ura lor, Guvernul și-a văzut de treabă și a stat departe de politică, nu a răspuns provocărilor celor care doreau să perturbe activitatea. Asta vom continua să facem și mai departe, să muncim și să livrăm rezultate”, a subliniat Filip.

sursa: today.md

About Author

admin