Fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, acționat în judecată de compania care a livrat autobuzele ISUZU


Compania Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri îl acționează în judecată pe fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a afirmă că cele 31 de autobuze ISUZU livrate municipalităţii ar fi “la mâna a doua” şi înecate în urma inundațiilor din anii trecuți, din Turcia. Firma îi va cere lui Chirtoacă să plătească un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz nou ISUZU.

„Un asemenea atac este total reprobabil și fără precedent. Considerăm că perioada electorală nu este o scuză pentru astfel de atacuri, care afectează imaginea companiei noastre. Reafirmăm că autobuzele destinate Primăriei Municipiului Chișinău sunt noi și în perfectă stare de funcționare, iar prețul pe care primăria îl va plăti este unul bun, sub prețul cu care astfel de autobuze sunt vândute în regiunea noastră geografică”, se conţine într-un comunicat al companiei citate.

“Vom cere instanței ca domnul Chirtoacă să ne plătească un prejudiciu echivalent cu valoarea unui autobuz nou, iar după plata acestui prejudiciu ne angajăm să donăm Capitalei Republicii Moldova un nou autobuz”, se mai spune în comunatul citat.

Contractul de livrare a 31 de autobuze de tip CITIPORT a fost semnat ieri de către reprezentantul companiei cu conducerea Parcului Urban de Autobuze. Valoarea contractului este de 78 de milioane de lei. Autocarele urmează să ajungă pe străzile Capitalei în cel mult o săptămână.

sursa: abcnews.md

About Author

admin