Fundația „Edelweiss” le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit


Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, regretă tragedia din sectorul Râșcani şi transmite condoleanțe tuturor familiilor și apropiaților celor decedați în urma exploziei. Acesta a mai spus că oamenii care au avut de suferit în urma exploziei devastatoare din sectorul Râşcani vor beneficia de sprijin din partea fundaţiei Edelweiss.

“Fundația „Edelweiss” le va oferi sprijin financiar oamenilor care au avut de suferit. În prima etapă, fiecare familie cu victime și cei, ale căror apartamente au fost distruse, vor primi în regim de urgență câte 40 de mii de lei. De asemenea, reprezentanții fundației vor lua legătura cu victimele și cu autoritățile, pentru a stabili și alte modalități de sprijin, în funcție de necesitățile existente. În astfel de momente, cred că cel mai important este ca oamenii care au suferit în urma acestei tragedii să simtă solidaritatea noastră, a tuturor, să-i ajutăm să treacă peste aceste clipe cumplite”, scris Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.

“Dincolo de gândurile noastre de solidaritate, oamenii care au suferit în urma acestei tragedii au nevoie și de ajutor concret. Am discutat cu prim-ministrul Pavel Filip, înțeleg că s-au găsit soluții ca statul să refacă locuințele distruse. Prioritar, acum se lucrează la asigurarea siguranței întregii clădiri afectate”, a mai scris Vlad Plahotniuc.

About Author

admin