Gaburici VA PĂRĂSI funcția de prim-ministru interimar! Ex-premierul demis pentru corupție, Vlad Filat, îl șantajează să elibereze postul URGENT

Potrivit surselor Moldova24 din PLDM, Vlad Filat i-a înaintat un ultimatum lui Chiril Gaburici, căruia îi cere să părăsească cât mai rapid funcția de prim-ministru. În caz contrar, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va emite un decret pentru eliberarea lui din funcție, chiar și cu „forțarea Constituției”.

Moldova24 a contactat și sursele de la președinție, care ne-au anunțat că decretul este scris deja la solicitarea președintelui Timofti, iar lui Gaburici i s-ar fi transmis să plece urgent, altfel Filat va folosi din nou subiectul Diplomei False, pentru a-l elimina într-un mod rușinos din Guvern.

Graba cu care acționează acum Vlad Filat este oarecum explicabilă, or, acesta încearcă să apropie cât mai mult momentul în care Natalia Gherman ar putea ocupa fotoliul de prim-ministru interimar. Filat cunoaște că acest interimat va fi unul lung și de aceea are nevoie de un om ascultător. Acest om este Natalia Gherman, poreclită de europeni – ministu al propagandei, pentru modul în care denaturează la Bruxelles realitățile din Republica Moldova.

„Omul ascultător” trebuie să asigure interimatul în perioada în care Filat urmează să mai pună în aplicare un plan interesant. Este vorba inițial de mimarea unei coaliții din care să facă parte și PL-ul, ca ulterior făcând trimitere la anumite condiții impuse de liberali, să-i trimită la plimbare cu tot cu coaliția proeuropeană și să se alieze din nou cu comuniștii.

Amintim, cu această ocazie, că Chiril Gaburici, prim-ministrul cu diplomă falsă, a fost adus la situația să-și depună demisia, după o investigație minuțioasă al unui alt pldm-ist devotat lui Filat – ministrul de Interne OLEG BALAN. În același context, ministrul Educației, Maia Sandu declara ieri pentru Europa Liberă, fără să dea nume, că cineva a vrut să-l elimine pe Gaburici pentru că era incomod.

Moldova24

 

About Author

admin