Gorbunțov, despre declarațiile lui Proca de la Jurnal TV: Sunt comandate de Usatîi ca să scape de acuzațiile de omor

Bancherul rus Gherman Gorbunțov susține că Renato Usatîi l-a plătit pe killerul Vitalie Proca, pentru ca acesta să declare că tentativa de omor a fost comandată de liderul PD, Vlad Plahotniuc. Totodată, Gorbunțov declară că nu s-a întâlnit cu Plahotniuc și nici nu a avut afaceri cu acesta.

„Proca este omul care lucrează pentru client, adică lucrează la comandă. Însă, din păcate acesta nu are acum pistol, de aceea acum el poate doar să spună anumite lucruri pentru bani. De aceea toate aceste momente sunt interesante, totul s-a aranjat în favoarea lui Renato. Proca a început să vorbească, Proca a luat bani ca să nu vorbească despre Renato. Renato, lucrezi foarte neprofesionist, încerci să-i faci pe toți idioți. O mică întrebare? Pentru ce are nevoie Plahotniuc de toate acestea? De ce Plahotniuc ar avea nevoie de mine? Interese de afaceri nu sunt. Supărări nu sunt. În afaceri nu ne-am intersectat. De ce ar avea nevoie de mine?”, a declarat Gorbunțov într-un interviu pentru Zeppelin Investigations.

În același interviu, omul de afaceri afirmă că, cel mai probabil, familia killerului Proca a primit bani de la Usatîi, motiv pentru care a făcut declarațiile difuzate ieri la Jurnal TV.
„Probabil că deja le-au dat bani, altfel acesta n-ar fi vorbit, pentru că, din câte știu, killerii mereu lucrează pentru plata în avans. În filme, cel puțin e așa”.

Amintim că, în seara zilei de ieri, postul de televiziune Jurnal TV, controlat de interlopii Țopa, a difuzat un interviu cu Vitalie Proca, în care acesta spune că Vladimir Plahotniuc a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov. Ulterior, Gorbunțov a venit cu o reacție, declarând că mărturiile lui Proca sunt minciuni.

Procurorii au demarat de mai multă vreme un dosar penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru ca ar fi încercat să-i dea o sumă de bani ucigașului Proca pentru a face declarații asemănătoare celor de la JurnalTV, bani care, potrivit probelor și informațiilor difuzate în spațiul public, ar fi provenit de la același Renato Usatîi, inculpat în dosarul tentativei de asasinat împotriva lui Gorbunțov. Astfel, scopul lui Renato Usatîi este, cel mai probabil, să șteargă urmele și să arunce vina pe alt comanditar al tentativei de omor de care este acuzat.

About Author

admin