Guvernul caută soluții pentru a ieftini pâinea și uleiul

images_cms-image-000007271

Pâinea și uleiul s-ar putea ieftini, în condițiile în care premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul este în căutarea soluțiilor, după întâlnirea cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, cu directorul Combinatului de panificație Franzeluța S.A., Boris Andros, și cu directorul Floarea Soarelui S.A. din Bălți, Stela Ostrovețchi.

Este important să atragem atenția la produsele de primă necesitate, care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă producătorii și unde s-ar putea implica Guvernul. Suntem gata să ajutăm producătorii în soluționarea problemelor, dar și producătorii, în această perioadă complicată, ar trebui să-și optimizeze cheltuielile, să nu aibă supraprofituri, asigurând optimizarea prețurilor”, a spus premierul.

Pavel Filip a oferit toată deschiderea Guvernului pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cei doi producători, solicitând, la rândul său, solidaritatea companiilor reprezentate, în cadrul întâlnirii, cu puterea de cumpărare pe care cetățenii o au astăzi.

În cadrul întrevederii, directorul general Franzeluța S.A. a arătat că există posibilitatea introducerii pâinii sociale,  chiar de săptămâna viitoare, la un preț mai accesibil și la o calitate bună, fiind însă necesar sprijinul Guvernului, pe o serie de probleme punctuale.

În context, directorul Franzeluța S.A. a cerut, între altele, sprijin din partea Premierului pentru deblocarea creditului polonez, precum și accesul la o cantitate de grâu din rezervele statului, sub formă de împrumut, cu restituirea din roada nouă.

Prim-ministrul a confirmat că Guvernul are capacitatea de a oferi suport în problemele amintite și a arătat că, în ce privește creditul polonez, tema va fi introdusă, chiar azi, pe ordinea de zi a Guvernului și se vor lua măsurile ce se impun.

Sursa: today.md.

Foto: independent.md.

About Author

admin