Harvardienii și Oxfordienii din Guvern – departe de agricultură

Agricultura este un domeniu în care Guvernul condus de Maia Sandu a eșuat lamentabil. Jurnaliștii de la portalul Politics au ajuns la această concluzie, după ce au constatat că prețul cartofilor a ajuns deja la 13 lei.

Prețurile la cartofi au săltat și ajuns la 13 lei. Producătorii se plâng că nu au subvenții de la Guvern, dar și pe prețurile joase din anii precedenți. Agricultura este dependentă de condițiile meteo și de accesul la piețe de desfacere. Misiunea de bază a Ministerului Agriculturii este construcția unui echilibru, care să satisfacă necesităților interne ale țării și să susțină profitabilitatea fermierilor. În prezent ministerul Agriculturii e mai curând inexistent dacă e să urmărim politicile și reglementarile elaborate și promovate de ei”, scrie Politics, cu referire la un agricultor din com. Stăuceni.

Același portal se referă și la comunicarea proastă a Ministerului Agriculturii cu fermierii și spun că această instituție și-a ratat misiunea.

Comunicarea ministerului e șchioapă și neghioabă, fapt care acutizează starea de spirit a fermierilor – oamenii nu știu ce și de la cine să aștepte. Concluzia care poate fi făcută acum – Ministerul Agriculturii și-a ratat misiunea”, conchid agricultorii din Stăuceni.

Prim-ministrul Maia Sandu, la întâlnirea electorală pentru susținerea candidatului Blocului ACUM, a comentat că nu a văzut așa prețuri.

Sursa:  Politics.MD

About Author

admin